Augusta Jansson

Augusta Jansson


Augustas historia

Augusta Janssons är ett familjeföretag som bakar alla bräck, bollar, tryfflar samt marsipankonfektyr för hand med en belgisk kvalitetschoklad som grundråvara. Chokladen tillverkas av företaget Callebaut® som är tillverkaren av den finaste och bästa belgiska chokladen som finns att tillgå. Callebaut® använder bara de bästa ingredienserna och har producerat sin högkvalitativa belgiska choklad sedan mer än 100 år. Chokladen tillverkas med ett engagemang och erfarenhet som gått från generation till generation i det belgiska familjeföretaget. Callebaut® är en av de äldsta chokladtillverkarna i Belgien med en gedigen dokumenterad historia. De har sina egna odlingar av kakao och en komplett tillverkning. Processen går från odlingen till att kakaobönan är förädlad och har gjutits till chokladblock. Augusta Janssons har handlat med och använt Callebaut®-choklad ända sedan mitten av 30-talet.

I dag är Augusta Janssons Karamellfabrik en av de äldsta konfektyrtillverkarna i Sverige! Det hela började med att Augusta Jansson år 1882 startade konfektyrtillverkning och butiker på Östermalm i Stockholm.

Det är härifrån Augusta Jansson nu tar över och förvandlar dessa block till våra egna produkter som bräck, bollar, tryfflar och marsipankonfektyr.

Augusta Jansson hade en fingertoppskänsla för att skapa konfektyrer och karameller utöver det vanliga. Långt efter hennes bortgång började Marcos far Mile som lärling hos de dåvarande konfektyrmästarna. Chokladbageriet tog han över 1969 och drev den fram till 1987 då nya intressen tog över. Under den perioden lärdes sonen Marco upp med de hemliga recepten och driver nu verksamheten vidare med sina medarbetare så att de gamla historiska kunskaperna och hantverket inte går förlorade.