Det började med Augusta Jansson år 1882

I dag är vi en av de äldsta godistillverkarna i Sverige! Det började med Augusta Jansson år 1882 på Östermalm där hon hade både tillverkning och butiker.

Vi är ett familjeföretag som bakar allting för hand med en belgisk kvalitetschoklad som tillverkas av företaget Callebaut. Augusta Janssons har handlat med Callebaut ända sedan 30-talet. De är en av de äldsta chokladtillverkarna i Belgien med en gedigen historia. De har sina egna odlingar och en komplett tillverkning. Processen är ända från odlingen tills att kakaobönan är förädlad och har gjutits till chokladblock.

Det är därifrån vi tar över och förvandlar dessa block till våra egna produkter. Augusta hade en fingertoppskänsla för att skapa konfektyrer och karameller utåver det vanliga.

Långt efter hennes bortgång började min farfar Mile som lärling hos de dåvarande konfektyrmästarna. Fabriken tog han över 1969 och drev den fram till 1987 då nya intressen lockade. Under den perioden lärdes min far Marco upp med de hemliga recepten och nu vill jag föra arvet vidare så att de gamla kunskaperna inte går förlorade.